Wednesday, June 11, 2008

"Καπετάνιοι" Έλλειμμα ασφάλειας

το παρακάτω κείμενο υπογεγραμμένο απο το σύλλογο των διδασκόντων του Λυκείου Ασημίου
και το Σύλλογο Γονέων στάλθηκε στην Αστυνομία στο Δήμο στη Μέση εκπαίδευση και στη Νομαρχία (εννοείται χωρίς απάντηση)

Έλλειμμα ασφάλειας.

Οι πολίτες του Δήμου Κόφινα και ιδιαίτερα οι κάτοικοι του Ασημίου ,της πρωτεύουσας του Δήμου , βιώνουν ένα αυξανόμενο έλλειμμα ασφάλειας το οποίο έχει εξαντλήσει τη ανεκτικότητά τους.
Το έλλειμμα αυτό είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού δύο κυρίως παραγόντων

1. Η διαρκής αύξηση των νέων ανθρώπων που έχουν υιοθετήσει το πρότυπο του «νταή» με χαρακτηριστικά την οπλοφορία ,προκλητική συμπεριφορά που συνήθως καταλήγει σε εξυβρίσεις και ξυλοδαρμούς ,άκρως επικίνδυνη οδήγηση και πολλαπλή εκμετάλλευση και διαχείριση του φόβου που αυτά τα άτομα προκαλούν στον φιλήσυχο άνθρωπο.
2. Η διαπίστωση ότι η πολιτεία δε μπορεί να προστατεύσει τον πολίτη από τα άτομα αυτά καθώς αυτοί οι άνθρωποι δρουν τελείως ανενόχλητοι σαν να είναι υπεράνω του νόμου που από ότι φαίνεται τελικά είναι όντως.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί καθώς
1. είναι κοινή διαπίστωση ότι είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που δεν έχομε θρηνήσει θύματα και μάλιστα παιδιά των οποίων η ζωή κινδυνεύει άμεσα κατά τη μετάβασή τους από το σχολείο στο σπίτι από την προκλητικά επικίνδυνη οδήγηση τις συγκεκριμένες ώρες όπου τετρακόσια παιδιά βρίσκονται στους δρόμους (και φυσικά από τη προκλητική συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων σε κάθε παρατήρηση που θα δεχτούν.)
2. Η ατιμωρησία αυτή προσελκύει ολοένα περισσότερους νέους στο λανθασμένο αυτό πρότυπο που είναι ο προθάλαμος της παρανομίας καθώς ενισχύει τη εικόνα του «υπεράνω του νόμου» που καλλιεργούν επιμελώς



Η κοινωνία του Δήμου μας όπως εκφράζεται μέσα από τους φορείς που υπογράφουν αυτό το κείμενο ζητά από τη Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της ή έστω να αποδεχτεί την ανικανότητά της για να αποφασίσομε και μείς για την ασφάλειά μας και την ασφάλεια των παιδιών μας.

No comments: